FacebookInstagram

Zpět na blog

Jak se odhlásit z Find My iPhone, jak vypnout službu iCloud a kód telefonu.

Pokud máte v plánu pořídit si novější model iPhone a svůj starší budete prodávat, pak je třeba dodržet několik důležitých kroků. Jedná se v první řadě o deaktivaci služeb iCloud, přičemž váš účet Apple ID je k tomuto zařízení připojen. Pomocí této služby bylo možné ukládat fotografie na cloudové úložiště, nebo synchronizovat poznámky, kontakty a další. Bez odhlášení a zadání správného hesla totiž není možné připojit jiný účet. Dodržujte tedy níže uvedený postup ještě před tím, než vaše zařízení obnovíte do továrního nastavení, nebo provedete aktualizaci na novější systém.

Jak deaktivovat iCloud služby na vašem iPhonu?

V první řadě si zkontrolujte přes iCloud.com, zda máte vaše data na iCloud úložišti opravdu uložené, ať už se jedná o fotografie, kontakty, e-mailové konverzace a další. Ať už kvašem iPhonu máte nainstalovaný jakýkoliv systém (iOS 7+) veškeré procesy probíhají v Nastavení. Klikněte tedy na domovské obrazovce na ikonku Nastavení (Settings) – iCloud. Objeví se nové okno s vaší fotografií a přehledem aktivovaných funkcí (iCloud Drive, Fotografie, Pošta, Připomínky aj.). Ve spodní části najdete tlačítko Odhlásit se. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, všechny data uložené na iCloudu budou z iPhonu odstraněny. Následně je třeba potvrdit rozhodnutí kliknutím na možnost Smazat z iPhonu. Ve finální fázi budete požádáni o vyplnění hesla k účtu Apple ID. Následně klikněte na možnost Vypnout a po několika vteřinách bude telefon odhlášen.

 

Stejně tak není možné sledovat přes Find My iPhone jedno zařízení na více účtech. Váš iPhone je tedy vázaný taktéž k Apple ID, které jste před aktivací této služby zadali. Nový uživatel by mohl mít bez vašeho odhlášení nepříjemné problémy a systém nedovolí registrovat současně registrované zařízení pod jiným účtem, než tím původním. Před prodejem je tedy třeba taktéž službu od vašeho účtu odpojit ještě před tím, než provedete tovární nastavení. V mnoha případech se stává, že telefon koupí nový majitel avšak předchozí uživatel zanechal na zařízení kódový zámek. V mnoha případech se stává, že bez předchozího vypnutí a následném továrním restartu telefon i nadále vyžaduje přístupový kód. Zabraňte problémům tak, že váš číselný kód ručně vypnete.

Jak deaktivovat Find My iPhone na vašem iPhonu?

Pokud jste již na vašem iPhonu deaktivovali službu iCloud (viz. Odstavec výše), pak by se měl automaticky odhlásit taktéž Find My iPhone. Pro jistotu však zkontrolujte tento proces v Nastavení – iCloud – Najít iPhone. U této záložky musí být označení „Vypnuto“ – Pokud je u záložky jiný text, pak na něj klikněte a v dolní části obrazovky zvolte „Odhlásit se“

Jak vypnout kódový zámek na vašem iPhonu?

Pokud jste na vašem telefonu používali v rámci bezpečnosti kódový zámek, pak je třeba tuto funkci taktéž vypnout. Klikněte tedy na domovské obrazovce na tlačítko Nastavení. Nyní vyhledejte v seznamu záložek „Touch ID a kódový zámek“. Poté je třeba zadat současně používaný kód pro vstup do možností. Přibližně v polovině nového okna můžete objevit „Vypnout kódový zámek“ – klikněte na tuto funkci. Na displeji se následně objeví upozornění, které odsouhlasíte kliknutím na tlačítko Vypnout. Nyní zadáte současně používané heslo a celý proces je hotový.