FacebookInstagram

Zpět na blog

MŮJ PRVNÍ IPHONE – PRVNÍ KROKY – 2. Část

Připravili jsme si pro vás již druhý díl na téma – Můj první iPhone. Tento článek pomůže zejména novým uživatelům operačního systému iOS a seznámí vás se základním nastavením a funkcemi, které můžete na vašem jablečném telefonu využívat. Pojďme se společně podívat na celkem 5 užitečných návodů..

1)     Jak z iPhonu přehrát fotografie do PC

V případě, že vlastníte počítač se systémem Windows, pak stačí jen připojit vaše iOS zařízení pomocí USB kabelu k počítači, odemknout jej a povolit na obrazovce přístup k obrázkům a videím. Následně se spustí aplikace iTunes, která detekuje připojený telefon. Poté se objeví tabulka s možností zobrazit soubory a složky v nově připojeném zařízení (stejná situace, jako když připojíte flash disk). V novém okně se objeví složka, kdy se po dvojkliku dostanete k vašemu obsahu. Zobrazené snímky překopírujte do složky na ploše vašeho počítače. Pokud máte MacBook či jiný počítač se systémem macOS, pak je třeba překopírovat fotografie prostřednictvím aplikace Fotky (Photos), kdy vás program podle instrukcí snadno naviguje k dokončení operace. Vaše fotografie můžete také ukládat na iCloud, kdy pak přenos do počítače probíhá bezdrátově, postup jak na to si ukážeme v dalším článku.

 

2)     Jak nastavit otisk prstů na Touch ID

Pokud si chcete nastavit otisk prstů na vašem iPhonu pro vyšší bezpečnost, pak je postup následující. Otevřete si Nastavení a zvolte možnost Obecné. Následně je třeba kliknout na záložku Touch ID a heslo. Pokud již máte aktivovaný číselný kód > zadejte ho, čímž se dostanete dál. Pokud jste ještě číselný kód nezadali, pak si zvolte takový, který se vám bude dobře pamatovat. Po zadání se objeví možnosti a mezi nimi kolonka Touch ID > otevřete ji. Nyní klikněte na možnost Přidat otisk prstů a přiložte váš prst na Touch ID telefonu. Po úspěšném dokončení je váš telefon zabezpečen.

 

 

 3)     Jak nastavit režim nízké spotřeby baterie

V případě, že vás trápí nízká kapacita baterie a vy potřebujete ještě vyřídit nějaké pracovní záležitosti, notifikace a mnoho spuštěných aplikací výrazně využívají akumulátor. Apple však přišel se zajímavým řešením a představil režim nízké spotřeby, který dočasně omezí spotřebu, dokud opět iPhone úplně nenabijete. V případě, že tento režim aktivujete, jsou vypnuté nebo omezené funkce vyzvedávání pošty, Hey Siri, aktualizace aplikací na pozadí, nebo vizuální efekty. Pokud ji chcete zapnout, přejděte do Nastavení – Baterie – přepínač „Režim nízké spotřeby“ přepněte do polohy ON (tlačítko bude zelené). Zjistit si můžete také využití baterie jednotlivých aplikací za posledních 24 hodin, které jsou seřazené v seznamu podle nejvyšší spotřeby.

 

4)     Jak nastavit kvalitu záznamu videa na iPhone

Novější modely jablečných telefonů disponují kvalitním fotoaparátem a dokáží pořídit záznam v rozlišení až 4K, 30 fps, přičemž jedna minuta záznamu v tomto rozlišení zabere 350 MB. Pokud chcete rozlišení snížit, pak otevřete Nastavení – Fotky a Fotoaparát – přejděte do spodní části obrazovky a klikněte na možnost Záznam videa.  Výchozí nastavení je 1080p HD, 30fps – vy si jej můžete upravit v závislosti na konkrétním modelu iPhone. Pokud vlastníte telefon s kapacitou 16 GB, pak doporučujeme zvolit rozlišení, které vám nezabere příliš prostoru.

 

5)     Jak přidat novou klávesnici do iPhonu

Chcete si do vašeho telefonu přidat další klávesnici, ať už se jedná o další jazyk, nebo toužíte po klávesnici třetích stran, se kterou budete mít přístup k veškerému textu, který zadáte, pak je postup následující. Na vašem iPhonu klikněte na Nastavení – Obecné – Klávesnice – Klávesnice – Přidat novou klávesnici. V případě, že si stáhnete vlastní z obchodu App Store, pak se vám objeví ve střední části obrazovky. Pokud chcete jakýkoliv jiný jazyk, vyberte si z uvedeného seznamu. V případě anglické si pak můžete vybrat rozložení Qwerty, Azerty či Qwertz.