FacebookInstagram

Zpět na blog

Jak si snadno do iPhonu stáhnout zdarma ty nejlepší tapety / wallpapers?

Vlastníte Apple iPhone a hledáte ty nejlepší tapety (wallpapers) na domovskou obrazovku, které jsou na internetu k dispozici zdarma? Kromě základní, předinstalované nabídky, ať už se jedná o dynamické, klasické, nebo živé výstupy přímo od Applu si do svého telefonu můžete snadno stáhnout nejrůznější motivy přesně podle vašich představ. Existují nejrůznější aplikace, ale i webové stránky, odkud můžete podle libosti čerpat. Postup je opravdu jednoduchý a zvládne ho i úplný začátečník, stačí jen několik kliků, správný zdroj a je hotovo. Pojďme se společně podívat, jak na to.

V první řadě se ve stručnosti podíváme na to, co si pro nás připravil samotný Apple. Jeho tapety (wallpapers) jsou z většiny případů abstraktní, v posledních letech různě barevné a jsme přesvědčeni, že si vyberete i z této nabídky. K dispozici máte možnost vybrat si z nabídky Dynamické, což jsou tapety tzv. pohyblivé - jakmile si ji uložíte na zamknutou obrazovku, nebo domovskou stránku, pozadí se bude hýbat. 

Druhou kategorií jsou standardně “klasické” tedy motiv, který ničím neurazí, nicméně ani nenadchne. Třetí možná jistě znáte - jedná se o “živé tapety” u kterých stačí podržet prst na displeji a jednotlivé prvky se stanou aktivními.  Co ale dělat v případě, že vás tato základní nabídka wallpaperů nezaujala? Vybrali jsme pro vás několik nejvíce oblíbených zdrojů, ale také pár aplikací, které si zaručeně musíte stáhnout.

  1. Papers.co

Podle našeho názoru se jedná o nejlepší zdroj ke stažení bezplatných tapet pro váš iPhone. Mimochodem, kromě rozlišení jablečného smartphonu (vyberete si z nabídky konkrétní model) nabízí samotný interface možnost stáhnout si vybranou tapetu třeba na iPad, MacBook, nebo jakékoliv jiné zařízení. Stránku můžete navštívit přímo přes prohlížeč, přičemž mobilní verze je dokonale přehledná. Hledáte konkrétní tématiku? Stačí kliknout na lupu v horní části obrazovky. Na úvodní stránce pak najdete výběr těch nejlépe hodnocených snímků, které vás možná taktéž zaujmou. Všechny snímky jsou zdarma. Mimochodem, stáhnout si můžete také oficiální aplikaci v App Store.

Jak si zdarma stáhnout vybranou tapetu do vašeho iOS zařízení?

Vyberte si obrázek, který chcete použít na zamknuté obrazovce, nebo domovské obrazovce z nabídky. Níže pod náhledem najdete jednotlivé kategorie (řazeno podle parametrů nejčastěji používaných displejů). Novější modely iPhonů (X a další) si snadno poradí s rozlišením  2436 x 1125 pixelů, v našem případě poslední generace iPhone 12 tedy zvolíme kategorii iPhone X. Poté se načte snímek v originálním rozlišení přes celou obrazovku v novém okně. Podržte krátce prst na displeji a z nabídky vyberte možnost Uložit obrázek. Nyní přejděte do Nastavení - Tapeta - Vyberte novou tapetu - Všechny fotografie. Klikněte na uložený obrázek, který chcete nastavit jako tapetu. Posledním krokem je výběr umístění. Zvolte tedy, zda chcete obrázek použít na zamknutou obrazovku, na plochu, nebo obojí.

  1. Unsplash.com

Dalším, velmi oblíbeným, zahraničním portálem zahrnující fotografický obsah je Unsplash. Tento zdroj využívá řada uživatelů (zejména fotografové a další umělci) k propagaci své tvorby. Nicméně i zde narazíte na opravdu zajímavé kousky tapet, které lze použít na obrazovky vašich iPhonů. Pod tímto odkazem zde se vám zobrazí výběr nejvíce oblíbených tapet pro iPhone. Jakmile se vám objeví mřížka s příspěvky, můžete si je snadno stáhnout do vašeho zařízení. Pokud ale chcete jedinečný obsah, můžete využít také vyhledávací formulář a klíčová slova. Všechny snímky jsou zdarma a stažení je opravdu jednoduché.

Jakmile si najdete snímek, který chcete použít na obrazovku vašeho zařízení, klikněte na něj - vybrat si můžete celkem ze čtyř různých formátů rozlišení. Bude vám stačit formát Medium (1920 x 2880 pixelů) - dostačující velikost pro displeje iPhonů. Poté se vám zobrazí v novém okně - podržte krátce prst na displeji a z nabídky vyberte možnost Uložit obrázek. Nyní přejděte do Nastavení - Tapeta - Vyberte novou tapetu - Všechny fotografie. Klikněte na uložený obrázek, který chcete nastavit jako tapetu. Posledním krokem je výběr umístění. Zvolte tedy, zda chcete obrázek použít na zamknutou obrazovku, na plochu, nebo obojí.

  1. Zedge.net

Pokud si pamatujete na doby, kdy jste stahovali do svých prvních barevných telefonů vyzváněcí, polyfonní tóny, animované gif obrázky a další multimediální soubory, pak vám něco rozhodně říká webová stránka zedge.net. Právě ta nabízí opravdu širokou nabídku jedinečných tapet do váš iPhone. Mají responzivní web, to znamená, že si tapety můžete stahovat rovnou do telefonu přímo přes prohlížeč. Opět se zde setkáváme s vyhledávacím políčkem, do kterého stačí zadat jakékoliv klíčové slovo, tedy třeba “cars, abstract, nebo design” okamžitě na vás vyskočí nabídka nejvíce stahovaných tapet, které si na jedno kliknutí stáhnete do vašeho telefonu. 

Jakmile si vyberete, hledejte fialové tlačítko Download. Vzhledem k tomu, že se jedná o komerční projekt, pro stažení je třeba vyčkat 10 vteřin (zobrazení reklamy, standardní proces). Poté se načte snímek v originálním rozlišení přes celou obrazovku v novém okně. Podržte krátce prst na displeji a z nabídky vyberte možnost Uložit obrázek. Nyní přejděte do Nastavení - Tapeta - Vyberte novou tapetu - Všechny fotografie. Klikněte na uložený obrázek, který chcete nastavit jako tapetu. Posledním krokem je výběr umístění. Zvolte tedy, zda chcete obrázek použít na zamknutou obrazovku, na plochu, nebo obojí. Stažené soubory není možné sdílet dál, případně jakkoliv upravovat, nebo považovat za své.

Plánujete, že budete tapety měnit pravidelně a chcete mít ve svém iPhonu aplikaci, která vám každý den připraví další zajímavé snímky? Pak jsou na řadě aplikace dostupné v iTunes App Store. Kromě standardních seznamů, jako je Live Wallpaper 4K, nebo Wallpapers HD for iPhone (k dispozici v rámci možností zdarma) jsme se soustředili spíše na abstraktní a jedinečné kresby. Vyberte si celkem ze 400 dostupných abstraktních kreseb dostupných na portále Pinterest. Odkaz najdete zde.




Co aplikace Papers.co Wallpapers HD?

Výše uvedený zdroj Papers.co, nabízí také možnost stáhnout si bezplatnou aplikaci z iTunes App Store. Pokud tedy nechcete tapety stahovat přes mobilní prohlížeč, jednodušší způsob je nainstalovat si tuto aplikaci. Stáhnout ji můžete pod tímto odkazem. Po stažení a instalaci se posunutím doleva objeví nabídka kategorií, stačí kliknout na vybranou tématiku - následně si vyberte obrázek, který chcete použít jako tapetu. Objeví se nová postranní lišta, kde je třeba kliknout na tlačítko symbolizující šipku (odkaz ke stažení). Pak už je postup úplně stejný, jako v případech uvedených výše.

Další alternativou je Wallpapers HD for iPhone!

Jednou z dalších oblíbených a zdarma dostupných aplikací je Wallpapers HD od vývojářů Skol Games LLC. Po instalaci a spuštění se opět v levé části zobrazí jednotlivé kategorie, tzv. Topics, ve kterém najdete architekturu, vozidla, zvířata, grafitti, oblohu a další motivy. Pak už jen stačí kliknout na vybranou tapetu a prostřednictvím tlačítka “Save” uložit do galerie vašeho telefonu. Nyní přejděte do Nastavení - Tapeta - Vyberte novou tapetu - Všechny fotografie. Klikněte na uložený obrázek, který chcete nastavit jako tapetu. Posledním krokem je výběr umístění. Zvolte tedy, zda chcete obrázek použít na zamknutou obrazovku, na plochu, nebo obojí. Stažené soubory není možné sdílet dál, případně jakkoliv upravovat, nebo považovat za své.