FacebookInstagram

Zpět na blog

MŮJ PRVNÍ IPHONE – PRVNÍ KROKY – 1. část

Pokud jste se rozhodli zakoupit si některý ze současně prodávaných modelů jablečného telefonu iPhone, rozhodně se jedná o skvělý krok a vracet se zpět na předchozí platformu již nikdy nebudete chtít. Přestože možná vypadá operační systém iOS složitě, nebo se bojíte, že si na uživatelské prostředí nezvyknete, pak jste na omylu. Dokonce i nejnovější průzkumy potvrdily, že v mnoha případech je iPhone uživatelsky příjemnější, než konkurence. Navíc se Apple soustředí na bezpečnost a pravidelné aktualizace, což je jedním z faktorů, proč si lidé právě jablečné telefony kupují. Pojďme se společně podívat na to, jak postupovat v případě, že jste si právě zakoupili váš první iPhone.

 

  1. Příprava telefonu k používání.

Nejprve je třeba telefon zaktivovat, vyndejte telefon z krabice, vložte do něj SIM kartu a zapněte ho pomocí fyzického tlačítka. Na obrazovce se objeví průvodce prvním spuštěním, nastavte si telefon do češtiny a postupujte podle uvedených instrukcí. Pro aktivaci je potřeba připojit se na bezdrátovou Wi-Fi síť, využít mobilní data, nebo telefon připojit k počítači a dokončení provést přes počítač. Jakmile se telefon dostane na domovskou obrazovku, začíná ta správná zábava – nyní můžete váš telefon plně využívat. Před používáním ještě doporučujeme provést aktualizaci systému na poslední verzi. Tu najdete v Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru.

 

  1. Kde stahovat aplikace? Jak to funguje?

Stejně tak, jako Android nabízí obchod Google Play, na iPhonu můžete aplikace stahovat přes ikonku App Store. Nejprve je však třeba provést registraci, která je bezplatná. Poté funguje digitální obchod na stejném principu. Pomocí tlačítka Vyhledávání můžete objevit vaše oblíbené tituly, nebo sledovat kategorii populárních aplikací přes záložky ve spodní liště. V podstatě byste měli v nabídce najít všechny aplikace, na které jste byli v minulosti zvyklí.

 

 

  1. Jak si svůj první iPhone zabezpečit?

V dnešní době musíte hlídat své soukromí, ať jste kdekoliv – stejně tak je na tom váš chytrý iPhone, který disponuje mnoha nástroji zabezpečení. V první řadě doporučujeme aktivovat iCloud a službu Find My iPhone, pomocí které můžete sledovat polohu vašeho telefonu. Pomocí iCloud se zase ujistíte, že pokud vám telefon někdo odcizí, bez vašeho hesla mu bude k ničemu. Pokud chcete mít svůj iPhone pod kontrolou, doporučujeme taktéž zadat číselný kód a nastavit otisk prstů přes službu Touch ID. Bližší informace o zabezpečení najdete v Nastavení > Touch ID a kódový zámek, přičemž iCloud aktivujete v záložce pod stejným názvem

 

  1. Importování kontaktů ze SIM karty – Adresář

V případě, že chcete přesunout vaše kontakty ze SIM karty do telefonu, pak k tomu můžete využít nativní postup, nebo aplikace od vývojářů třetích stran z App Store. Pojďme si ukázat, jak dostat adresář do telefonu:  Klikněte na ploše na ikonu Nastavení > Kontakty > Importovat kontakty ze SIM. Druhým způsobem je možnost stáhnout si například aplikaci Simpler – Smart contacts manager, který dokáže také smazat duplicitní kontakty, nebo provést zálohu a následně ji kamkoliv exportovat.

 

  1. Nastavení vyzváněcích tónů a upozornění

U iPhonů je tento krok poměrně složitější, pokud chcete do telefonu importovat vlastní hudbu na vyzvánění. V případě, že vám postačí výchozí vyzváněcí tóny, kterých je podle našeho názoru dostatek, pak navštivte Nastavení > Zvuky a optika > Vyzvánění. V této sekci si zvolíte tón, který vás upozorní na příchozí hovor. Nastavit si však můžete také zvuk SMS, tón pro záznamník, nebo třeba zvuk nové pošty. Pro vložení své hudby je třeba použít aplikaci iTunes na počítači a do záložky Zvuky vložit soubory s koncovkou formátu .m4a.

Na našem eshopu najdete levné iPhonyzánovní iPhonypoužité iPhonybazarové iPhony nejvyšší kvality, proto u nás nenajdete refurbished iPhonyrenovované iPhonyrepasované iPhony pochybné kvality jako u jiných prodejců. Ušetřete až 43% a získejte levný iPhone se zárukou. Navíc ke každému iPhonu dárek a doprava ZDARMA. Možnost nákupu na splátky. Ověřeno zákazníky.